Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    eads
    Posts
    87

    ignition switch issue...fuse???

    I have a 2001 21xd. Put it up for the winter and now I can not get anything from the ignition switch to the motor. I have a 2.5L 280 merc. Is it possibly a relay on the engine or is there a fuse I am overlooking somewhere?
    2001Bullet 21XD with JSRE Modified 2.5L Mercury 280h.p/ 28p Performer BC

  2.  
  3. Member
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    east texas
    Posts
    3,137
    #2
    should be fuse on engine to supply voltage to key switch
    where the grass is green and the girls are pretty

  4. Mercury 3L/4 Stroke/Verado Moderator EuropeanAM's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Greenville, SC (US)
    Posts
    72,633
    #3
    Please see the Forum Announcements, and be sure to provide the REQUIRED info when posting. Thanks!

    Also double check the battery and connections (start at the source)... can assist more specifically once above info is provided.


    Dual Mercury Master Technician- for Mercury Outboards, Racing & Mercruiser Sterndrives in Greenville, SC.
    Still consider myself a "Marine Apprentice" after 40 years (learn something new every day).
    Mercury Parts, Mercury Outboards, Smartcraft & Accessories, Injector Service, TDR Reeds- BBC Sponsor

  5. Member
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Sardis Lake, S.E. Oklahoma
    Posts
    421
    #4
    Quote Originally Posted by JOE54 View Post
    should be fuse on engine to supply voltage to key switch
    Mercury does not use a fuse in the red 10ga. wire from the batt to the ignition switch!
    20XDC Bullet/Modified Merc 260
    295TF Charger/Merc 225X-Sold
    20' Contender Pickle Fork/Merc EFI Bridgeport-Sold
    18' Stratus with Sommerford Tunnel Vee Hull/2.4 EFI Merc High Perf-Sold
    Freedom 240DLX Toon/Merc 115
    10' Cougar Cub/Merc 25 on the Bottle
    18" Homebuilt Tunnel/.021 OS Max Outboard on 50% Nitro with a Pipe

  6. Mercury 3L/4 Stroke/Verado Moderator EuropeanAM's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Greenville, SC (US)
    Posts
    72,633
    #5
    Quote Originally Posted by QuickBullet View Post
    Mercury does not use a fuse in the red 10ga. wire from the batt to the ignition switch!
    They also don't RUN a 10ga wire from the battery to the ignition switch.


    Dual Mercury Master Technician- for Mercury Outboards, Racing & Mercruiser Sterndrives in Greenville, SC.
    Still consider myself a "Marine Apprentice" after 40 years (learn something new every day).
    Mercury Parts, Mercury Outboards, Smartcraft & Accessories, Injector Service, TDR Reeds- BBC Sponsor

  7. Member
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    east texas
    Posts
    3,137
    #6
    might wanna check neutral safety switch operation also I know some hiperf guys bypass these and fuses too
    where the grass is green and the girls are pretty

  8. Member
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Sardis Lake, S.E. Oklahoma
    Posts
    421
    #7
    Quote Originally Posted by EuropeanAM View Post
    They also don't RUN a 10ga wire from the battery to the ignition switch.
    My Bad.....but it's unfused!
    ​The guy had a bad switch!