Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Member
    Join Date
    May 2015
    Location
    Indiana
    Posts
    5

    200 EFI Lower Unit Issue

    Have a 2002 200EFI (s/n OT444415) with lower unit problem ... Funny/hard shifting into forward and a rough, grinding sound (and no forward motion) ... Reverse seems to work okay ... Drained the lower unit last night - no sign of metals or brass (oil was a little dark and level seemed okay) ... Would this be a lower unit rebuild or just a shifting problem?

  2.  
  3. Member silverbullet02's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Knoxville, TN
    Posts
    706
    #2
    Most likely the shift cable is out of adjustment. Easy fix back at the motor.
    1995 Allison XB-2003 225 Super Mag. It's slow and I'm ok with that.
    2002 Trans Am. It's not quite as slow.

  4. Member
    Join Date
    May 2015
    Location
    Indiana
    Posts
    5
    #3
    Quote Originally Posted by silverbullet02 View Post
    Most likely the shift cable is out of adjustment. Easy fix back at the motor.
    Thanks ... I will give it a shot

  5. Member
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    LONGVIEW TEXAS
    Posts
    6,389
    #4
    if you make adjustments and still have problem disassembly will be needed, possible clutch and gear replacement
    where the grass is green and the girls are pretty And remember falling feels like flying till you hit the ground

  6. Member
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Pelham
    Posts
    986
    #5
    Is this motor new to you are is this a motor that you have owned and it recently developed this problem?
    Mercury 2002 200hp Carbed Saltwater
    OT566776
    2002 Cape Horn 22' Bay

  7. Member
    Join Date
    May 2015
    Location
    Indiana
    Posts
    5
    #6
    Quote Originally Posted by leonreno View Post
    Is this motor new to you are is this a motor that you have owned and it recently developed this problem?
    Looks like a broken shift cable ... Got am appointment to have a new one installed ... thanks to all for the replys !!